Τεχνικές για τον καθαρισμό της κουζίνας

Το να μαγειρεύετε το φαγητό σας δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Στην ταραχώδη καθημερινότητά μας, ο καθένας από εμάς καταφεύγει συχνά σε μια πιο γρήγορη και ευκολότερη επιλογή για φαγητό – να παραγγείλει έτοιμο φαγητό.
Από την άλλη πλευρά, μερικοί από εσάς πιθανώς εξακολουθούν να προτιμούν να μαγειρεύουν. Εάν είστε αυτού του είδους ξέρετε ότι κάθε συσκευή χρειάζεται ποιοτική συντήρηση.
Ο καθαρισμός της κουζίνας είναι μια υποχρεωτική δραστηριότητα, όχι λιγότερο σημαντική από την τεχνική συντήρησή της.
Ακολουθούν μερικά χρήσιμα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε τη κουζίνα σας, και κυρίως τα βασικά της στοιχεία της, εύκολα και χωρίς να χρειάζεται πολύς χρόνος.

Καθαρισμός των σχάρων

Είτε χρησιμοποιείτε παλιό είτε νέο μοντέλο, ο φούρνος έχει σίγουρα σχαρες. Από την πλευρά του, σίγουρα συχνά λερώνονται από την παρασκευή αρτοσκευασμάτων, πιάτων ή γλυκών. Εάν αναβάλετε αυτό το πρόβλημα με την πάροδο του χρόνου, σίγουρα θα χειροτερέψει και ο καθαρισμός θα γίνει μια δύσκολη δουλεια. Ο τακτικός καθαρισμός αυτού του τμήματος της κουζίνας είναι απολύτως απαραίτητος και δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Χειροκίνητος καθαρισμός
Όλοι όσοι μαγειρεύουν στο σπίτι γνωρίζουν ότι αυτό είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζετε τακτικά τα καψίματα και τους λεκέδες έγκαιρα. Εάν θέλετε να αποφύγετε τα πολύ επιθετικά καθαριστικά, μπορείτε πρέπει να ξέρετε εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους κατάλληλους για αυτόν τον σκοπό.

  1. Η μαγειρική σόδα κάνει εξαιρετική δουλειά στον καθαρισμό ολόκληρης της επιφάνειας του φούρνου και των σκληρών μερών του φούρνου. Για να το κάνετε αυτό, φτιάξτε ένα παχύρρευστο μείγμα από μαγειρική σόδα και νερό. Εφαρμόστε τον πολτό που προκύπτει σε μολυσμένες επιφάνειες με ένα σφουγγάρι. Αφήστε να δράσει για μερικές ώρες και αφαιρέστε προσεκτικά τη συσσωρευμένη βρωμιά.

2. Οι αποξηραμένοι λεκέδες στο εσωτερικό του φούρνου αφαιρούνται εύκολα με ξύδι. Για να το κάνετε αυτό, γεμίστε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ με ξύδι, τοποθετήστε το στο φούρνο και αφήστε το μέχρι να αρχίσει να βράζει το ξύδι.
Μόλις κρυώσει το ξύδι, ανοίξτε το φούρνο και σκουπίστε την υγρασία από τα τοιχώματα. Μαζί με αυτό θα αφαιρέσετε και το μεγαλύτερο μέρος του συσσωρευμένου λίπους.

3. Οι γυάλινες, λείες επιφάνειες της κουζίνας συχνά μαζεύουν λίποι. Επομένως, για να τα αντιμετωπίσετε, χρειάζεστε έναν ποιοτικό βοηθό. Μια εύκολη μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα νερού και ξιδιού. Αυτό το οικιακό καθαριστικό
διαλλυει εύκολα το λίπος που έχει συσσωρευτεί στην πόρτα και στις λείες επιφάνειες. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι και ελαφριές κινήσεις κατά τον καθαρισμό.

Προηγούμενο άρθροΚλασικό ψητό κατσαρόλας…δείτε το μυστικό για να διαλύεται στο στόμα
Επόμενο άρθροΜελομακαρονόπιτα