Χειροποίητο Ψωμί

Αυτό το χειροποίητο ψωμί με εξέπληξε τόσο πολύ όταν έβγαινε από το ταψί.
Σε όλους στο σπίτι άρεσε πολύ, κυρίως γιατί έμεινε απαλό και αφού κρυώσει (όχι ότι έμεινε πολύ…) – το άλειφαν με βούτυρο, μαρμελάδα, ταχίνι..

Υλικά:

👉500 g λευκό αλεύρι
👉Σχεδόν μια ολόκληρη συσκευασία ξηρή μαγιά (11 γρ., αλλά μην βάλετε ολόκληρη τη συσκευασία)
👉1 κουτ.γλ αλάτι (χρησιμοποιώ μόνο Ιμαλαΐων)
👉1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
👉περίπου 20 ml. λάδι
👉περίπου 350 ml. χλιαρό νερό
👉2 κ.σ. σπιτικό μηλόξυδο (ή να το αγοράσετε).

Παρασκευή:

Κοσκινίζω το αλεύρι και του προσθέτω όλα τα ξερά μπαχαρικά. Ανακατεύω καλά.


Κάνουμε ένα πηγάδι και ρίχνουμε το νερό, το ξύδι και το λάδι.

Πρώτα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και μετά ζυμώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας.

Αλείφουμε την έτοιμη ζύμη με λίγο λάδι και την αφήνουμε να ξεκουραστεί κάτω από μεμβράνη για περίπου 2 ώρες.

Ζυμώνουμε τη ζύμη που έχει ήδη φουσκώσει και τη βάζουμε σε πυρεξ,

 που προηγουμένως αλείφουμε με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Κάνουμε πολλές τομές από πάνω και το αφήνουμε να φουσκώσει για άλλα 30 λεπτά.


Μετά από 30 λεπτά πασπαλίζουμε με αλεύρι και ψήνουμε στον πάτο του φούρνου στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά.

Απολαμβάνω! 🍞🍞🍞

Изпитаните рецепти на Марчето

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό γλυκό Λιβάνου (μπασπούσα)
Επόμενο άρθροTούρτα Mοκα!!! ❣