Codrette Kadir σε μπολ

Υλικά για 12 τεμ.

Για την Βάση
1 αυγό,
1/2 κουπα ζάχαρη
1/2 κουπα λάδι
1/2 κούπα γάλα
2 βανίλιες
1 κουπα κοσκινισμένο αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο!

Για την Κρέμα
800 ml φρέσκου γάλακτος,
5 αυγά,
1 κούπα ζάχαρη,
2 βανίλιες!

Καραμέλα

375γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

90 ml νερό

Εκτέλεση

Πρώτο βήμα – φτιάξτε το μείγμα για το Παντεσπανι
Χτυπάω όλα τα υλικά μαζί με ένα μίξερ και αφήνω στην άκρη!

Δεύτερο βήμα – Φτιάχνω το μείγμα για κρέμα καραμέλας
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και διαλύουμε τη ζάχαρη σε αυτό και αφήνουμε να κρυώσει, χτυπάμε τα αυγά με ένα μίξερ, αφού έχουν χτυπηθεί καλά, προσθέτουμε το ήδη κρύο γάλα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη βανίλια! Σουρώστε το μείγμα
με ένα σουρωτήρι!

Τρίτο βήμα – φτιάχνω καραμέλα
Ζεσταίνουμε τα μπολάκια στο φούρνο.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό.
Διαλύουμε τη ζάχαρη σιγά-σιγά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, σταματάμε να ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει, μέχρι να πάρει ένα σκούρο χάλκινο χρώμα. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά, ώστε να μην καεί η καραμέλα.

Συναρμολόγηση
Προσθέτω στα μπολάκια (8 εκ) 1-2 κουταλιές της σούπας καραμέλα και αφήνω την καραμέλα να κρυώσει, έπειτα με μια κουτάλα προσθέτω το μείγμα της κρέμας καραμέλας και τέλος με ένα κουτάλι προσθέτω 1 κουταλιά της σούπας μείγμα για την βάση!
Σε ένα βαθύ ταψί, βάλτε τα μπολ και προσθέστε νερό για να καλύψετε περισσότερό από την μέση στα μπολάκια! Ψήνουμε στα 170g σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.
Μόλις ψηθούν, τα αφήνω να κρυώσει εντελώς και τα αναποδογυρίσω σε ένα πιάτο, αν δεν κρυώσουν, είναι πιθανό να χυθούν!

 

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΠολύ νόστιμο κέικ σοκολάτας
Επόμενο άρθροΤο Ευκολότερο Παρφέ Βανίλιας…δε θα ξαναφτιάξετε άλλο παγωτό (Video)