Λαδοκούλουρα ….

Υλικά:

1,5 νεροπότηρο ελαιόλαδο καλό

1,5 νεροπότηρο καλαμποκέλαιο
1 νεροπότηρο ζάχαρη
μισό νεροπότηρο χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1 κ.γλ.  σόδα
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ.  γαρύφαλλο σκόνη
1 φακ. μπέικιν πάουντερ (2,5 κ.σ. περίπου)
1 και ένα τέταρτο περίπου του κιλού αλεύρι μαλακό (εμένα μου πήρε περίπου 1,5 κιλό-UPDATE: χρησιμοποίησα αλεύρι γ.ο.χ.)
σουσάμι για το τύλιγμα

Τι κάνουμε:

Βάζουμε τα τρία ποτήρια λάδι σε μια λεκάνη και την ζάχαρη και ανακατεύουμε (με το χέρι δεν χρειάζεται μίξερ)

Ρίχνουμε την σόδα μέσα στο χύμο του πορτοκαλιού, ανακατεύοντας γρήγορα και επάνω από τη λεκάνη, γιατί φουσκώνει και χύνεται.

Ρίχνουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.

Τέλος ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Ρίχνουμε το σουσάμι σε ένα μπολ και το ψεκάζουμε με λίγο νερό. Αυτό το κάνουμε για να κολλήσει το σουσάμι στα κουλουράκια και να μη σκορπίζει.

Παίρνουμε ζύμη στο μέγεθος περίπου ενός καρυδιού και πλάθουμε μπαστουνάκια στο μέγεθος ενός γυναικείου δάκτυλου

Τα ρίχνουμε επάνω στο βρεγμένο σουσάμι, τα κυλάμε λίγο να πάει το σουσάμι παντού, και με τα  χέρια μας τα ρολάρουμε να τους δώσουμε ωραίο σχήμα

Τα στρώνουμε σε ταψάκια στρωμένα με χαρτί ψησίματος

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς με αέρα για μισή ώρα. Σκέτο αέρα στον φούρνο μου δεν έχω και έψησα στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω – κάτω και αέρα για μισή ώρα.

Τα κουλουράκια μας είναι έτοιμα για να τα ”τσακίσουμε” 😛 είτε παρέα με καφέ, είτε μόνα τους!

ΠΗΓΗ: asteratikouzina.blogspot.com
Προηγούμενο άρθροΕκμέκ με κρέμα βανίλιας και κακάου
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμες Σουπιές με Αρακά