Λαζάνια κολοκυθιών με κιμά και μπεσαμελ

Συστατικά:

1 μεγάλο κολοκύθι, δύο αν είναι μικρά
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρισιο και χοιρινό (ανάμεικτα)
1 κρεμμύδι
1 μικρή πιπεριά
Σάλτσα ντομάτας για γεύση, μπορείτε να δείτε πώς το φτιάχνω ΕΔΩ ή αγοράζετε έτοιμη
Ρίγανη (για γεύση)
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Για την μπεσαμέλ:
60 γρ. Βούτυρο
60 γρ. Κανονικού αλευριού
500 ml γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)
Και επίσης:
Τυρί τριμμένο για γεύση, χρησιμοποιώ edam και παρμεζάνα.

Παρασκευή:

Πρώτα θα προετοιμάσουμε το κρέας.
Σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι, τηγανίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το πιπέρι με ένα καλό λάδι.
Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε και αρωματίζουμε.
Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, και αφήστε την να γίνει, ανακατεύοντας σταδιακά.
Μόλις ολοκληρωθεί το κρέας, αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.

Πλένουμε καλά τα κολοκύθια και τα στεγνώνουμε.
Με τη βοήθεια ενός μαντολίνου ή ενός κοφτερού μαχαιριού, φτιάχνουμε φέτες κολοκυθιών.

Κάνουμε το μπεσαμέλ:
Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και το έχουμε σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας.
Σιγά-σιγά θα προσθέσουμε το γάλα, αφού πήξει, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα μέχρι να τελειώσει. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αν θέλετε, προσθέστε το μοσχοκάρυδο.
Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τα πάντα σε ένα ταψί και στο φούρνο.

Πρώτα βουρτσίζουμε με ελαιόλαδο. Στρώνουμε τις φέτες κολοκυθάκια κάτω, πάνω ένα στρώμα κιμά, αν θέλετε λίγο τριμμένο τυρί για να το κάνετε πιο χυμώδες.
Κολοκυθάκια ξανά, κρέας πάλι και τελειώσαμε με τη σάλτσα μπεσαμέλ και λίγο τριμμένο τυρί.
Βάζουμε στο φούρνο στους 200º μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε.

ΠΗΓΗ: https://alyscakes.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροKαταλανική κρέμα…κλασική όλων των εποχών
Επόμενο άρθροΚαλοκαιρίνό Γλυκό ψυγείου με την βελούδινη Μους Λευκής Σοκολάτας (Video)