Λαζάνια με μανιτάρια και λουκάνικο

Για τα λαζάνια (ταψί 30 x 22 εκ.)

250 γραμμάρια λαζάνια
500 γρ μανιτάρια Champignon
200 γρ Λουκάνικο ή κιμά
300 g Edam (ή τυρί κιτρινο σε φέτες)
80 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
100 ml Λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
1 τούφα μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Για τη μπεσαμέλ
700 ml πλήρες γάλα
70 γρ Αλεύρι
70 γρ βούτυρο
Αλάτι, μοσχοκάρυδο

Προετοιμασία λαζάνια μανιταριών και λουκάνικων

Ετοιμάζετε πρώτα τη μπεσαμέλ, με τις δόσεις που έχω υποδείξει παραπάνω και για να μείνει απαλή και βελουδινη.
Καθαρίστε τα μανιτάρια αφαιρώντας το στέλεχος και ξεπλύνετε με νερό για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα χωματος.
Τα κόβουμε σε φέτες.

Ροδίζουμε τις σκελίδες σκόρδου, σπασμένες με τη λάμα ενός μαχαιριού, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με 1 κουταλιά της σούπας λάδι, για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές (μέτρια φωτιά). Αφαιρούμε τις σκελίδες σκόρδου και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανεβάζουμε τη φωτιά και ροδίζουμε τα μανιτάρια για λίγα λεπτά. Κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση και αφαιρούμε τη φλούδα (έντερο) και τα προσθέτουμε στα μανιτάρια σε κομμάτια. Ντεγλασάρετε με το λευκό κρασί. Κρατήστε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστεί το κρασί, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και σκεπάστε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήστε το να ψηθεί για περίπου 10 λεπτά. Μόλις περάσει ο χρόνος προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ανάβουμε το φούρνο στους 190°
Ξεκινάμε το στήσιμο του φαγητού στη βάση ενός πυρέξ ρίχνω δυο-τρεις κουταλιές μπεσαμέλ και τις απλώνω
Στη συνέχεια κάνω μία στρώση με λαζάνια ξανά μπεσαμέλ μια-δυο κουταλιές και στη συνέχεια από πάνω ρίχνω το μείγμα των
μανιταριών στρώνω φέτες τυρί edam τριμμένο κεφαλοτυρι και ξανά καλύπτομαι με λαζάνια
Στην συνέχεια βάζω μπεσαμέλ πάλι την απλώνω πάνω από την μπεσαμέλ άλλη μία στρώση με μανιτάρια φέτες τυριού τριμμένο κεφαλοτύρι και ξανά τα λαζάνια μπεσαμέλ φέτες τυριου κεφαλοτύρι και βάζω στο φούρνο 190 βαθμούς για 25 λεπτά και προς το τέλος ανάβω το γκριλ για να πάρει χρώμα από πάνω
Είναι τελειο είναι φανταστικο

Προηγούμενο άρθροΠαντζάρια με ρευστή σκορδαλιά
Επόμενο άρθροΠουτίγκα Αμυγδάλου