Λαχανικά ογκρατέν στο φούρνο

Μετά τα κρεατα και τα θερμιδικα γλυκα σήμερα, ένα πιο ελαφρύ γεύμα.

Υλικά

3 πατάτες κομμένες σε λεπτούς κύκλους,
2 καρότα σε μεγάλους κύκλους,
κρεμμύδια – σε μισοφέγγαρα,
2 πιπεριές – κομμενες κατα μηκος,
3 κολοκυθάκια – σε κύκλους,
100 g ζαμπόν.
250 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Τακτοποίησα τις πατάτες σε καλά λαδωμένο ταψί, επικαλύπτοντάς τες, απλωσα από πάνω κρεμμυδια και τα καρότα, πασπαλίσαμε με αλάτι και πιπέρι,
τακτοποίησα το ζαμπόν, έβαλα από πάνω τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια να επικαλύπτονται, πασπαλίζω με ξερό σκόρδο, φρέσκο ​​μάραθο, αλάτι και πιπέρι.
Για τη σάλτσα σκέφτηκα αν πρέπει να είναι μπεσαμέλ αλλά είναι πιο βαριά, αν θέλει κάποιος να την περιχύσει με  250 ml κρέμα γάλακτος.

Σκέπασα με αλουμινόχαρτο και έψησα για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς.
Μετά αφαίρεσα το αλουμινόχαρτο, τακτοποίησα ντομάτες κομμένες σε κύκλους και τις έβαλα στο φούρνο για 10 λεπτά.
Το έβγαλα, το πασπάλισα με λίγο τυρί (δεν μου αρέσει μια πηχτή κρούστα τυριού από πάνω) και έψησα ξανά για λίγο.

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΤσουρεκάκια σκέτος αφρός
Επόμενο άρθροΨωμάκια με νουτέλα…θα τα λατρεψουν παιδιά και μεγάλοι