Λαχανικά Ογκρατεν

Υλικά:

1 κιλό κόκκινες πιπεριές
4 αυγά
250 ml φρέσκο ​​γάλα
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
150 γραμμάρια πρόβειο τυρί
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι ελαφρύ βαλσάμικο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανός
2 πρέζες θυμάρι ξερό
2 πρέζες αποξηραμένο εστραγκόν
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Οι πιπεριές καθαρίζονται και κόβονται σε λωρίδες.
Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το γάλα, προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε ξανά. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και εστραγκόν.
Τηγανίζουμε τις πιπεριές δύο φορές σε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον μαϊντανό, το θυμάρι και το ξύδι.
Μοιράζουμε σε ταψί. Από πάνω ρίχνουμε τη ζύμη και πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί.
Ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, με αερόθερμο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΕίμαι λάτρης των Κέικ και αυτό είναι πολύ καλό!
Επόμενο άρθροΚροκέτες πατάτας 👌🥔