Μπιφτέκια – φωλιές στο φούρνο με πατάτες

Υλικά

500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 ντομάτα τριμμένη
1 1/2 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
1 κ.σ. κόκκινο ξίδι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.σ. ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αυγά – 6 τεμ.
4-5 πατάτες
150 γρ τυρί τριμμενο
νερό – 100 ml
λάδι

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, κατευθείαν μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους. Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα καλά. Αν είναι σφιχτό το μείγμα, ραντίζουμε με λίγο νερό. Αν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο ψωμί, φρυγανιά ή νιφάδες βρώμης

Σχηματίζουμε φωλιές με τα δαχτυλά μας πάνω απο καθε μπιφτέκι.
Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο ταψί, τις τακτοποιούμε από πάνω τις φωλιές και ριχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το νερό.
Ψήνουμε στους 150-180 βαθμούς, και όταν είναι σχεδόν έτοιμα, σε κάθε φωλιά σπάμε 1 αυγό

και κίτρινο τυρί,

το βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.

Καλη Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ με ξηρούς καρπούς και 2 κρέμες
Επόμενο άρθροΚέικ αμυγδάλου με πορτοκάλι χωρίς γλουτένη