Λαχανόρυζο με χυμό λεμονιού

Το «Μπουρανί» στον Τύρναβο κλείνει κάθε χρόνο τον κύκλο των Καρναβαλικών εκδηλώσεων. Λέξη τούρκικη που σημαίνει Λαχανόρυζο ή σπανακόρυζο κι είχε ειδικό τρόπο παρασκευής από τους Μπουρανίτες.

Υλικά για 6 άτομα:

1 κιλό περίπου χόρτα άγρια ( Καυκαλίθρες, παπαρούνες, λάπατα, κ.α ) καθαρισμένα και ψιλ/να
1 φλ. ελαιόλαδο
αγριοκρέμμυδα ψιλ/να
1 ματσάκι άνηθο ψιλ/νο
1 φλ. ρύζι
χυμό 2 λεμονιών
3 ποτήρια νερό ζεστό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι να ξανθύνει. Προσθέτουμε τα χόρτα και τον άνηθο και τα αχνίζουμε.
Ρίχνουμε το νερό και, μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι μαύρο και ανακατεύουμε.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Σερβίρεται με χυμό λεμονιού.

ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ- LESVOSKITCHEN

Προηγούμενο άρθροΚριθαρένιος Ντάκος απλός και νόστιμος
Επόμενο άρθροΤυροπιτούλα στο τηγάνι