Λαχταριστά αέρινα τσουρεκάκια με κρέμα

Συστατικά:

για την ζυμη:
380 γρ. αλεύρι
5 γρ. – μαγιά ξερή ή (15 γρ. φρεσκια)
75 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
15 γρ. – γάλα σε σκόνη
40 γρ. – λιωμένο βούτυρο
1 τεμ – αυγό
200 ml – γάλα

για κρέμα:
350 ml – γάλα
2 – κρόκοι
2 κ.σ. κορν φλαουερ
4 κουταλιές της σούπας – ζάχαρη
φακελάκι βανιλίνης
40 γρ. – μαλακό βούτυρο

Εκτέλεση

Προετοιμασία ζυμης:
Προσθέστε τη μαγιά και λίγο αλεύρι σε ζεστό γάλα, βάλτε σε ζεστό μέρος. Όταν η μαγιά ζωντανέψει (εμφανίζονται φυσαλίδες απο πάνω), προσθέστε ένα χτυπημένο αυγό σε αυτό.
Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά: αλεύρι, σκονη γάλα, αλάτι και τα ανακατεύουμε με το μείγμα της μαγιάς (εισάγοντας σταδιακά στο μείγμα του αλευριού), ζυμώνουμε τη ζύμη.
Προσθέστε το λιωμένο κρυο βούτυρο και ζυμώστε ξανά. Η ζύμη είναι κολλώδης, αλλά δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες.

Ετοιμάζω κρέμα:
Διαλύουμε το κορν φλοαυερ στο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφήστε να κρυώσει λίγο προσθέστε βούτυρο και χτυπήστε.
Χτυπάμε την φουσκωμένη ζύμη στον πάγκο, πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και χωρίζουμε τη ζύμη σε 15 κομμάτια.
Ανοιξτε κάθε κομμάτι σε ένα οβάλ 12-15 εκ. Περίπου 3 εκ. πισω απο την μία ακρη βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμα.
Κλείνουμε την κρέμα με τη ζύμη και σφραγίζουμε καλά τις άκρες, κόβουμε την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες, τυλίγουμε το τσουρεκάκι.


Βάλτε τα ψωμάκια σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και αφήστε το να φουσκώσει για 20 λεπτά.Λαδώστε το ψωμάκι με κρόκο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σκεπάζετε τα έτοιμα ψωμάκια με μια πετσέτα και αφήνετε να ξεκουραστούν για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια σκεπάζετε με ζάχαρη άχνη.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Svetlana Shtoda

Προηγούμενο άρθροΜεσογειακό Στήθος Κοτόπουλο
Επόμενο άρθροΣπαγγέτι με χταπόδι