Σεκερ Παρέ (ανατολίτικα κεράσματα)

Για την ζυμη
100 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
3 ποτήρια αλεύρι + –
Για το σιροπι
2,5-3 φλιτζάνια ζάχαρη
3-3,5 ποτήρια νερό
Μερικές σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη, νερό, σταγόνες λεμονι και βάζουμε να παρει βράση και μετα το αφήνουμε να σιγοβράζει για 5 λεπτά.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα, έως ότου αφρατέψει το βούτυρο και γίνει μαλακό σαν κρέμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας παράλληλα με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ).

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες, μέχρι να σφίξει και να μπορούμε να πλάσουμε μπισκότα.

Χτυπάμε ένα κρόκο αυγού και αλείφουμε τα γλυκάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μιση ώρα.
Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ και τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι ….Διακοσμούμε καρυδί ή φυστικι αιγινης και  ειναι Ετοιμαααααα

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΑτομικά Πιτσάκια…Τόσο εύκολα που μπορείτε να τα κάνετε κάθε μέρα
Επόμενο άρθροΠολλοί δεν γνωρίζουν ότι είναι τόσο εύκολο να γίνουν