Πρασόπιτα με κιμά και πατάτα χωρίς φύλλο

Υλικά

200 γραμμάρια τυρί τσένταρ
240 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
700 γραμμάρια πράσα
3 αυγά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (60 ml.)
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι (40 ml.)
4 μεσαίου μεγέθους καρότα
4 μεσαίου μεγέθους πατάτες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας(30 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (10 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο πιπέρι μέντα θυμάρι
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι (40 ml.)

Εκτέλεση

Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το λάδι και προσθέτουμε τον κιμά. Σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Ρίχνουμε το σκόρδο τις πατάτες κομμένες κυβάκια σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα τριμμένα και τα πράσσα.

Ανακατεύουμε σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και όλα τα μπαχαρικά.

Αφαιρούμε το τηγάνι απ τη φωτιά βάζουμε τα υλικά μας σ ένα μπολ και ρίχνουμε το λάδι τ αυγά και το αλάτι.


Λαδώνουμε ένα ταψί 26 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα μας.


Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C βαθμούς για 25-30 λεπτά.


Βγάζουμε απ τον φούρνο αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε.
Η απίθανη γεύση αυτής της πρασόπιτας είναι το κάτι άλλο!!!!
Δοκιμάστε τη!!!!!!

Καλή επιτυχία

Subscribe for more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΑφράτη πίτα με λουκούμι…θα σας εντυπωσιάσει
Επόμενο άρθροΧαλβάς σιμιγδαλένιος…είναι πολύ αρωματικός