Σουφλέ ζυμαρικών  με μπεσαμέλ, και τυριά

ΥΛΙΚΑ

Μισό πακέτο χοντρά μακαρόνια
2 κουταλιές λάδι
250 γραμμάρια τριμμένο τυρί τσένταρ
1/2 κγρ Τυρί φέτα
Για σάλτσα μπεσαμέλ:
4 κσ αλέυρι
4 κσ βούτυρο ή λαδι
2,5 ποτήρια γάλα
1 αυγό

Εκτέλεση

Βάλτε νερό και αλάτι σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει. Όταν βράζει το νερό,
ρίξτε τα ζυμαρικά σε αυτό χωρίς να τα σπάσετε. Προσθέστε 2 κουταλιές λάδι για να μην κολλήσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι, τσιγαρίσουμε το αλεύρι στο βούτυρο ή στο λάδι για 3 λεπτά περίπου και ρίχνοντας το γάλα αργά και εκτός φωτιάς με συνεχές ανακάτεμα.
Μόλις πηχτώσει η μπεσαμέλ – δεν θέλουμε να ειναι σφιχτή αλλά υγρή προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε

Τα βραστά ζυμαρικά στραγγίζονται. Λίγη από τη σάλτσα μπεσαμέλ την κρατάμε. Η υπόλοιπη σάλτσα μπεσαμέλ αναμιγνύεται με ζυμαρικά και χύνεται στον λαδωμένο ταψί.
1 αυγό το σπάτε μέσα στην υπόλοιπη σάλτσα και αναμειγνύεται. Στη συνέχεια ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα μπεσαμέλ πάνω από τα ζυμαρικά και καλύψτε πλήρως τα ζυμαρικά.
Τέλος, πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί τσένταρ στα ζυμαρικά και ψήνουμε σε φούρνο στους 180-190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Αφού βγουν από το φούρνο και κρυώσουν λίγο, κόβεται και σερβίρεται.
Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://www.tarifdefteri.net/

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμα με τυρια ντομάτα και ρίγανη
Επόμενο άρθροΣκοπελίτικες τυρόπιτες