Λεμονάτες Σπασμένες πατατες με τζατζίκι

Συστατικά

1 κιλό πατάτες (περίπου 2,5 – 3 εκ σε μήκος), πλημένες καλά
1 κουταλάκι λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 μαϊντανό μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Οδηγίες

Βάλτε τις πατάτες σε αρκετό νερό για να τις καλύψετε καλά μέχρι να βράσουν, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να περνάει εύκολα μια πιρούνι μέσα από αυτές, περίπου 15-30 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των πατατών, πριν τις στραγγίξετε.
Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα λαδωμένο φύλλο ψησίματος και «σπάστε» τις πιέζοντας επάνω τους με παλάμι, ή κάτω από ένα ποτήρι ή μπολ κλπ.
Βουρτσίστε τις πατάτες με το λάδι, πασπαλίζετε με ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και τα ψήνετε στο επάνω ράφι ενός προθερμανθέντος φούρνου 230C μέχρι να ροδίσουν και να τραγανιστούν στην κορυφή, περίπου 20 λεπτά.
Ραντίστε με το λιωμένο βούτυρο και το χυμό λεμονιού πριν πασπαλίστε με το μαϊντανό!

Επιλογή: Ρίξτε από πάνω φέτα  / ή τζατζίκι , ελιές καλαμών, ντομάτες, μαϊντανό, άνηθο, κλπ.

Προηγούμενο άρθροΑπολαυστικές Τυροκροκέτες για τα παιδιά….και όχι μόνο
Επόμενο άρθροΤραγανά κολοκυθάκια πειρασμός σκέτος !!!