Λευκή μαρμελάδα μουριάς!

Λευκά μούρα – 2 κιλά
ζάχαρη – 1,5 kg
χυμό λεμονιού – 1 κουταλάκι του γλυκού.
ρούμι – 40 ml
βανίλια – 1 τεμ.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μουρα πολύ καλά.
Βάλτε τα μαζί με τη ζάχαρη και το ρούμι σε μια κατσαρόλα.
Ανακατέψτε ολόκληρο το μείγμα και αφήστε για μία ή δύο ώρες, και ίσως περισσότερο.
Προσθέστε λίγο νερό και τοποθετήστε την κατσαρόλα στη φωτιά.

Όταν βράσει το μείγμα, μειώστε τη φωτιά και αφήστε για περίπου 15 λεπτά.
Προσθέστε τη βανίλια και στο τέλος – το χυμό λεμονιού.
Γεμίστε με την τελική μαρμελάδα μικρά βάζα, κλείστε και γυρίστε ανάποδα.
Αφήστε το μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθρο“Μουσάκας” κολοκυθιών με άρωμα κανέλας
Επόμενο άρθροΚίτρινες μπάλες τυριών