Συστατικά
450γρ Μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί
1 ½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
½ φλιτζάνι ρύζι
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
¼ κουταλάκι του γλυκού ιταλικό μείγμα μπαχαρικών* (ή βάλτε μερικά από τα μπαχαρικά)
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μπρόκολο
1 φλιτζάνι ντομάτες σε κύβους
Σκόνη πάπρικας

Οδηγίες
Βράστε το ζωμό, το ρύζι, τα ιταλικά καρυκεύματα και τη σκόνη σκόρδου σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Βάλτε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήστε για 10 λεπτά στους 190 βαθμούς. Ρίξτε από πάνω το μπρόκολο, τις ντομάτες και μετά το μπακαλιάρο. Πασπαλίστε με πάπρικα πάνω από το ψάρι. Σκεπάστε και ψήστε για 25 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά.

Credit to

*Ιταλικό μείγμα Μπαχαρικών

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη μαντζουράνα
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο φασκόμηλο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φύλλα μαϊντανού

Διαδικασία

Σε ένα μικρό μούλτι (διαβολάκι) βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το βάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το φυλάμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Προηγούμενο άρθροΤυρί και ψάρι όλη η αλήθεια
Επόμενο άρθροΠράσινη σαλάτα με ψητό κουνουπίδι