Λουκάνικα με αγκινάρες

Λίστα συστατικών:

450γρ χωριάτικο λουκάνικο
3 πατάτες
8 καρδιές αγκινάρας
2 σκελίδες σκόρδο
1 Μάτσο δυόσμο
1 Μάτσο άνηθο
800gr σάλτσα ντομάτας
400γρ νερού
1 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά
1 κρεμμύδι
1 κουτ. αποξηραμένη ελληνική ρίγανη
1/3 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος:

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το λουκάνικο σε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ενώ το λουκάνικο μαγειρεύετε, κόβουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες και κόβουμε στην μέση τις καρδιές της αγκινάρας Μόλις ροδίσει το λουκάνικο, αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.

Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά
Κόβουμε το σκόρδο και τα φρέσκα βότανα και προσθέτουμε στο τηγάνι
Κόψτε τα λουκάνικα σε κομμάτια μεγέθους δαγκώματος και προσθέστε τα στην κατσαρόλα
Ανακατέψτε καλά για να τα συνδυάσετε

Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, κατεψυγμένο αρακά και νερό και ανακατέψτε καλά
Προσθέστε ρίγανη και ανακατέψτε καλά
Αφήστε να βράσει, μειώστε τη θερμότητα και σκεπάστε
Σιγοβράστε για 20-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν εντελώς οι πατάτες

ΠΗΓΗ: Ken Kiriakos PanagopoulosGreek Style Recipes.

Προηγούμενο άρθροΤσιζ κέικ Φράουλα με αφράτη κρέμα!
Επόμενο άρθροΤο κοτόπουλο με την ξεχωριστή σάλτσα μανιτάρια