Πιλάφι με πατάτες αγκινάρα κιμά και σάλτσα τυριού.

Αυτή η Νόστιμη συνταγή με ρύζι, είναι τόσο θρεπτική μαγειρεμένη με σωταρισμένους κύβους αγκινάρας και πατάτες με μπαχαρικά και σκόρδο.
Στη συνέχεια το πιλάφι είναι από πάνω με νόστιμη σάλτσα κιμά, και τέλος από πάνω με ελαφριά και κρεμώδη σάλτσα μπεσαμέλ.

Τα υλικά της συνταγής μας είναι:

1/2 κγ κιμά
1/2 κγ κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά γλυκιά πάπρικα, μαύρο πιπέρι, αλάτι, κάρυ, αλάτι
400 γρ πατάτες ψιλοκομμένες σε κύβους
400 γρ αγκινάρα ψιλοκομμένη σε κύβους
200 γρ ρύζι
10 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
με 1 κουταλιά καπνιστή πάπρικα, σκόνη σκόρδου και αλάτι.
30 ml ελαιόλαδο

Λευκή σάλτσα τυριού
Γίνεται περίπου 1 φλ
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1¼ φλιτζάνι γάλα, ζεσταμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
1 πρέζα πιπέρι καγιέν.

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κιμα με τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε 15 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ξεχωριστή κατσαρόλα προσθέτουμε το σκόρδο το λάδι και τα μπαχαρικά και τις πατάτες την αγκινάρα και σοτάρουμε για 10 λεπτά μετά προσθέτουμε το ρύζι και το
νερό και μαγειρεύουμε 20 λεπτά και αφήνουμε σκεπασμένοι μετά το μαγείρεμα για 10 λεπτά για όλα τα υλικά να ενώνονται όμορφα μαζί.
Πάνω σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, τοποθετούμε το πιλάφι μας, στη συνέχεια ριχνουμε το κιμά, και το τελειώνουμε με τη σάλτσα τυριού.
Εάν θέλουμε να στησσουμε το πιάτο διαφορετικά σε ένα μινι μπολάκι ή σε κουπα βαζουμε το κιμα στην βάση και το ρυζι απο πανω και το γυρίζουμε στο πιάτο την σάλτσα
και απολαμβάνουμε.

για την λευκή σάλτσα

Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Ρίξτε το αλεύρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ψηθεί η πάστα και να φουσκώσει λίγο,
αλλά μην την αφήσετε να ροδίσει – περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα καθώς πήζει η σάλτσα. Το αφήνετε να πάρει μια βράση.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 2 με 3 λεπτά ακόμη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για να μετατρέψετε τη λευκή σας σάλτσα σε σάλτσα τυριού, ανακατέψτε το τυρί τσένταρ τα τελευταία 2 λεπτά μαγειρέματος, μαζί με πιπέρι καγιέν.

Πόσο καυτό πρέπει να είναι το γάλα;
Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται μικρές φυσαλίδες στις άκρες. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η Συνταγή είναι του Peter Catinis

Δείτε περισσότερες συνταγές στο Youtube

Προηγούμενο άρθροΚέικ κολοκύθας
Επόμενο άρθροΑέρινη Ταραμοσαλάτα: Νέα Υφή, Παλιά Αγαπημένη Γεύση