ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

500 γραμμάρια  λουκάνικα χωριατικα κομμένα

1 κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια 2,5 cm

1 μεσάιου μεγέθους πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομάτια 2,5 cm
1 μεσάιου μεγέθους κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κομάτια 2,5 cm 
2 μικρές ή μια μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κομμάτια 2,5 cm

80ml για κόκκινο κρασί
φρέσκο μαιδανός ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο

Νιφάδες κόκκινου πιπεριού

ΟΔΗΓΙΕΣ:
Ζεσταίνετε μια καλή δόση ελαιόλαδου σε ένα βαθύ τηγάνι σε  ψηλή φωτιά .
Προσθέστε τα λουκάνικα και μαγειρέψτε μέχρι να πάρουν ένα χρυσό καφέ χρώμα σε όλες τις πλευρές και αφήστε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε μια άλλη δόση ελαιόλαδου. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά.
Προσθέστε τα λουκάνικα πίσω στο τηγάνι. Ρίξτε το κρασί και προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να αποστραγγίζονται οι ντομάτες και το κρασί να εξατμίζεται.
Προσθέστε λίγο  νερό, το μαϊντανό και το πιπέρι σε νιφάδες για την καυτερή γεύση. Μειώστε τη φωτιά στη μέση σκεπάστε και σιγοβράστε  για 10-15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το λουκάνικο και να σχηματιστεί μια παχιά σάλτσα.
Έτοιμο για σέρβισμα!

Προηγούμενο άρθροΓλυκό σιτάρι – το κάτι άλλο!
Επόμενο άρθροΜπουγάτσα