Λουκουμάδες ρυζιού με μέλι!

Συστατικά

1 λίτρο γάλα
400 γρ ρύζι
4 γρ αλάτι
70 γρ ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκαλιού τριμμένη
1 φακελάκι μαγιά μπύρας
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
200 γρ αλεύρι
Μέλι
Ζάχαρη άχνη
Φυστικέλαιο

Μέθοδος

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και όταν είναι ζεστό προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι.
Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει το γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το γάλα.
Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το ρύζι και άρα καεί.
Όταν ψηθεί καλά, σχεδόν παραψηθεί (σε περίπτωση που χρειαστεί περαιτέρω βράσιμο προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό) σβήνουμε.
Τώρα βάλτε το ρύζι σε ένα μπολ και προσθέστε το τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού, ένα πασπάλισμα κανέλας και ζάχαρη.
Μόλις κρυώσει λίγο το ρύζι, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με τη βανίλια και τη μαγιά μπύρας διαλυμένη σε λίγο νερό ή χλιαρό γάλα.

Ανακατεύουμε τα πάντα και αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου 2 ώρες.
Μετά από αυτό το διάστημα, ρίξτε το ρύζι σε ένα ταψι (το έστρωσα με λαδόκολλα) και το ισοπεδώστε με μια κουτάλα βρεγμένο με νερό.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το φυστικέλαιο και το ζεσταίνουμε.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι, παίρνουμε ένα μεγάλο μαχαίρι, βρέχουμε τη λεπίδα με νερό και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες ρύζι. Τα αφήνουμε να πέσουν στο καυτό λάδι.

Μόλις ροδίσουν τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Όταν είναι όλα έτοιμα, ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Στύβουμε ένα πορτοκάλι, ζεσταίνουμε τον χυμό και λιώνουμε μέσα μερικές κουταλιές της σούπας μέλι.
Βάζουμε τους λουκουμαδες ρυζιού σε ένα ταψί και τις πασπαλίζουμε με το σιρόπι μελιού.
Τώρα ένα ωραίο πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡεβανί με σαντιγί
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι Βραστό στην Χύτρα με κονιάκ….η σούπα του Χειμώνα