Λουκουμάδες Τυριού

Υλικά:

– τυρί ανθότυρο – 100 γρ
– Γάλα – 100 ml.
– Αυγό – 1 τεμ.
– Ζάχαρη – 3 κουτ. γλ
– Αλάτι – 0,5 κουτ
– Ξηρή μαγιά – 1,5 κουτ. γλ
– Βούτυρο λιωμενο – 2 κουταλιές της σούπας
– Σπορέλαιο – 1 κουτ. γλ
Αλεύρι – 3 φλιτζάνια

Εκτέλεση:

1. Ζυμώνουμε τη ζύμη, τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε σε ζεστό μέρος (για 40-50 λεπτά).
Όταν φουσκώσει η ζύμη, τη χαμηλώνουμε και τη χωρίζουμε σε μπαλάκια, κόβουμε τη μέση στο καθένα και κανουμε μια τρυπα  (χρησιμοποιώντας ένα ποτηρακι).

2. Απλωνουμε λουκουμάδες στο τραπέζι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τους αφήνουμε να φουσκώσουν λίγο (10 λεπτά).
3. Τηγανίζουμε σε καλά καυτο λάδι.
4. Πασπαλίζουμε τους έτοιμους λουκουμάδες με ζάχαρη άχνη ή μέλι.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Ольга Воронова

Προηγούμενο άρθροΜελωμένες Μπριζόλες χοιρινες με πατάτες στο φούρνο
Επόμενο άρθροΚέικ Πορτοκάλι με τσιπς σοκολάτας