Λουκούμια ροδιού με φουντούκι και καρύδα

Υλικά

3,5 φλιτζάνια κρυσταλλικη ζάχαρη
2,5 φλιτζάνια νερό
Ξύσμα 1/2 λεμονιού + 1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι κορν φλαουρ
2 ποτήρια χυμό ροδιού
1 ποτήρι νερό
Χυμός μισού λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας κρέμα ταρτάρ
1 φλιτζάνι φουντούκια
καρύδα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα 3,5 φλιτζάνια ζάχαρη, 2,5 φλιτζάνια νερό, πρόσθεσα ξύσμα λεμονιού και αλάτι
και ανακετέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, και το αφήνω να βράσει

Σε ένα μπολ ρίχνω 1 φλιτζάνι κορν φλαουρ και ρίχνω δύο φλιτζάνια χυμό ροδιού στο μπολ.
Μπορείτε να τον φτιάξετε το χυμό ροδιού μόνοι σας στο σπίτι
Πρόσθεσα επίσης χυμό λεμονιού, νερό, κρέμα ταρτάρ που είναι πολύ σημαντική για τη συνοχή της κρέμας και ανακατεύετε να διαλυθούν όλα μαζι 

Αφού ανακατέψτε καλά ρίξτε το μίγμα ροδιού στο σιρόπι που βραζει και ανακάτεψέ το συνέχεια.


Μετα απο λίγο θα αρχίσει να πήζει μεχρι να γίνει πολύ πηχτό σε μέτρια φωτιά.

Ανακατέψτε συνεχώς, μαγειρέψτε για συνολικά 55 λεπτά θα πρέπει να πήξει πολύ
Σβήστε την φωτιά και ρίξτε ενα φλιτζάνι φουντούκια

Αδειάζω το πηχτό μείγμα μέσα σε ταψάκι στρωμένο με χαρτι ψησίματος και το ισώνω
και το αφήνω να κρυώσει.


Απλώνω στο πάγκο την τριμμενη καρύδα και βγαζω τον πηχτό ζελε από το ταψί αφαιρώ το χαρτί και το βάζω πάνω  πανω στην καρύδα και πασπαλίζω πολύ καρύδα καιαπο πάνω
Κόψτε το σε τετράγωνες φέτες


Μπορείτε να το κόψετε σε οποιοδήποτε μέγεθος θέλετε
Η συνταγή μας είναι έτοιμη και νόστιμη

Καλή Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

.

 

Προηγούμενο άρθροΈνα καταπληκτικό μπισκότο με γέμιση Μήλου !! πρέπει σίγουρα να τα δοκιμάσετε
Επόμενο άρθροΤα πραγματικά Φαλάφελ με σάλτσα σκόρδου και ταχίνης