Λουλούδι μπισκότο με μαρμελάδα ή νουτέλα

Τα λουλούδια είναι νόστιμα και εύθρυπτα μπισκότα γεμισμένα με μαρμελάδα ή κρέμα φουντουκιού.
Λιώνουν στο στόμα σας και είναι νόστιμα για πρωινό ή για τσάι; Η προετοιμασία τους στο σπίτι είναι εύκολη, με λίγα μόνο υλικά
ετοιμάζετε τη ζύμη και μπορείτε να τα γεμίσετε με τη μαρμελάδα φρούτων που προτιμάτε.

Συστατικά

500 γραμμάρια αλεύρι «00».
200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
2 μέτρια αυγά
200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 1/2 βιολογικό λεμόνι
1 πρέζα ψιλό αλάτι
μαρμελάδα βερίκοκο
Nutella ή άλλη κρέμα φουντουκιού
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε το μείγμα με σύρμα χειρός μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι.
Ανακατεύουμε πρώτα με ένα πιρούνι και μετά με τα χέρια μας, τον χρόνο που χρειάζεται για να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λαμαρίνα ψησίματος και με τα κουπ πατ λουλουδιών με την τρύπα στο κέντρο και χωρίς τρυπα φτιάχνουμε
τα μπισκότα (όσα με τρυπα και τόσα χωρις τρύπα).
Τοποθετήστε τα μπισκότα σε απόσταση μεταξύ τους σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήστε τα στους 180°C για 10-15 λεπτά.
Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη μόνο αυτά που έχουν τρύπα στο κέντρο.

Πάρτε ένα μπισκότο χωρίς τρύπα, γεμίστε το με μισό κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα ή Nutella και συνδυάστε το με το μπισκότο με μια τρύπα.
Συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσουν όλα τα μπισκότα και να ενωθούν μεταξύ τους.
Αυτά τα μπισκότα θα διατηρηθούν έως και 10 ημέρες σε ένα τσίγκινο κουτί ή γυάλινο βάζο.

Ottavio Pastore Monica Felline

Προηγούμενο άρθροΝόστιμο τυρί χαλούμι στη σχάρα
Επόμενο άρθροΜεσογειακό Στήθος Κοτόπουλο