Παξιμάδια

……με καρύδια ξύσμα πορτοκάλι και λίγο κακάο

Υλικά

360gr καλαμποκέλαιο η ελαιόλαδο ελαφρύ
250 γραμμάρια χυμός πορτοκαλιού και ξύσμα από 2 μέτρια πορτοκάλια
Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένη μέσα στο χυμό από το πορτοκάλι
Ένα φακελάκι baking
Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα
800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
2 κουταλιές της σούπας κακάο
150 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί κρατάμε λίγο από το ζυμάρι μας ξεχωριστά σε μία δεύτερη λεκάνη και ρίχνουμε το κακάο φτιάχνουμε 3 μπαστούνια με τη λευκή ζύμη και προσθέτουμε και στην άκρη προσπαθώντας να ενσωματώσουμε και μία λωρίδα με τη σκούρα ζύμη τις βάζουμε σε σε ένα ταψί ρίχνουμε από πάνω σουσάμι πατώντας λιγάκι με το χέρι μας και κόβουμε σε κομμάτια μέχρι κάτω ψήνουμε για περίπου μισή ώρα μετά ξεκολλάμε τα κομμάτια τα μοιράζουμε σε δύο ταψιά και ξανά ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ανάλογα πόσο τραγανά θέλετε τα παξιμάδια σας

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗΜένια Στεφοπούλου
Προηγούμενο άρθροΤιμπάλ μελιντζάνας
Επόμενο άρθροΚρέμα Σαρλότ…μπορούν να χρησιμοποιηθεί για γέμιση εκλέρ, στρώσεις κέικ και αρτοσκευάσματα.