Τυρόπιτα

Υλικά

5 φύλλα ζύμη
2 αυγα
1 ποτήρι νερό ή Γάλα
1 φλιτζάνι λάδι ή λιωμένο βούτυρο

Γέμιση
250 γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα
100 γραμμάρια τριμμένο τυρί τσένταρ
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Πώς να την φτιάξετε

Τοποθετούμε ένα φύλλο ζύμης σε ένα βαθύ ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε τις άκρες να κρέμονται από το ταψί.
Ανακατεύουμε σε ξεχωριστό μέρος τα αυγά, το γάλα και το λάδι. Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα σε μεγάλα κομμάτια και το βουτάμε στο μείγμα αυγού-γάλακτος.
Ρίχνουμε τη μισή ζύμη φύλλου στο ταψί, ρίχνουμε στη μέση την αναμεμειγμένη φέτα, το τυρί τσένταρ και τον μαϊντανό.

Ρίξτε τα υπόλοιπα βουτυγμενα μείγμα φύλλου πάνω του. Σκεπάζουμε τα κομμάτια της ζύμης που κρέμονται από τις άκρες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρετε ζεστή.

Καλή όρεξη 🙂

Προηγούμενο άρθροΕύκολο και πολύ νόστιμο κέικ σοκολάτας
Επόμενο άρθροΦαγητό που μαγειρεύω όταν δεν έχω χρόνο, θα το φτιάχνετε συχνά όλο το καλοκαίρι