ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

900 γρ καρότα baby
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο θυμάρι, προαιρετικά

ΟΔΗΓΙΕΣ
Τοποθετήστε τα καρότα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίξτε αρκετό νερό για να το φτάσετε  2 εκ πάνω από τα καρότα και βράστε. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό, σκεπάστε και σιγοβράστε τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν, 8 έως 10 λεπτά. Στραγγίστε και μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Λιώνουμε το βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα. Ανακατεύετε το βούτυρο με καστανή ζάχαρη, αλάτι, κανέλα και λευκό πιπέρι μέχρι να διαλυθεί η καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Μεταφέρετε τα καρότα μέσα στην καστανή σάλτσα ζάχαρης. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε έως ότου τα καρότα γλασσαριστούν με την σάλτσα, περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρετε στο μπολ σερβιρίσματος και ανακατέψτε με φρέσκο θυμάρι πριν το σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: dearcrissy.com

Προηγούμενο άρθροΠατατοσολάτα…με τα όλα της
Επόμενο άρθροΜπακαλιάρος Κοκκινιστός με ζυμαρικά