Τυροκουλουράκια Κιφλί

Υλικά

400 ml ζεστό γάλα
2 κσ ζάχαρη
1 πακ (7 γρ ) και 1/2 κ.γ. ξερή μαγιά

Σε μπόλ
2 ασπράδια αυγών (οι κρόκοι είναι για το βούρτσισμα)
200 ml φυτικό λάδι
3-4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κσ αλάτι

1 κιλό και 100 γρ αλεύρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα πρώτα 3 υλικά και αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα επόμενα 4 υλικά
Προσθέστε το μείγμα της μαγιάς σας στο δεύτερο μείγμα
Προσθέτουμε το αλεύρι
Φτιάχνουμε λεία ελαστική ζύμη
Αφήστε το να φουσκώσει για 1 ώρα
Η γέμιση είναι τριμμένο μείγμα φέτας με ένα χτυπημένο αυγό

Χωρίστε σε μικρές μπαλίτσες (κάναμε 40)

όλα εξαρτώνται από το πόσο μεγάλες ή μικρές θέλετε.
Ανοίγουμε το καθένα σε ρολό όπως στη φωτογραφία που κόβουμε στο πάνω άκρο βάζουμε γέμιση στο κάτω άκρο και τυλίγουμε


Αφήνουμε τα έτοιμα ψωμάκια που τα λέμε ΚΙΦΛΙ να ξεκουραστούν για 30-40 λεπτά. Τα αλείφουμε με το μείγμα κρόκων με 1 κ.σ λάδι και 1 γάλα, ραντίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς της αρεσκείας μας.


Βγάλτε τα όταν νομίζετε σχεδόν έτοιμα αλείψτε τα με λιωμένο βούτυρο και βάλτε τα στο φούρνο για 3-5 λεπτά
Σκεπάζουμε με πετσέτα

❤ Καλή όρεξη ❤

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια σκαντζόχοιροι…Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτά τα μπισκότα
Επόμενο άρθροΜπριζόλες Αρνιού στο φούρνο