Μίνι πιτσάκια

Συστατικά ζύμης:

Ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα
Ένα φλιτζάνι ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Ενάμισι κουταλιά της σούπας στιγμιαία μαγιά
Μόνο ένα τέταρτο φλιτζάνι φυτικού ελαίου
6 φλιτζάνια αλεύρι
Κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Συστατικά σάλτσας:
4-5 κσ Φυτικό λάδι
Ένα κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες σε κυβάκια
Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας καλή πελτέ ντοματας
Ένα τέταρτο του κουταλιού του γλυκού κύμινο
Ένα μικρό κουτάλι ρίγανης

Προστέθηκε στην πίτσα:
Τυρί μοτσαρέλας ή kashkaval
μαύρη ελιά
Λουκάνικο
Πιπεριά

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το γάλα, νερό, ζάχαρη, μαγιά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το λάδι χτυπάμε λίγο και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά
και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια συνοχή ζύμης οπότε ζυμώνουμε
με το χερι μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και λεία ζύμη.

Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε το ζυμάρι μας μέσα το λαδώνουμε και αυτό και το
σκεπάζουμε με μία μεμβράνη να ξεκουραστεί για 45 λεπτά

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, με το
σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε και αφήνουμε
να βράσουν.
Στην συνέχεια βάζουμε μεσα ένα μπλεντερ χειρός και τα χτυπάμε όλα μαζί λιώσουν.


Προσθέτουμε τον πελτέ ντοματας αλάτι και ανακατευουμε με μία ξύλινη κουτάλα να δέσει η σάλτα. Ρίχνουμε το κύμινο , ριγανη σβήνουμε και αφήνουμε να πήξη η σάλτσα

Η ζύμη έχει φουσκώσει την ζυμώνουμε λίγο και κόβουμε κομμάτια όσο η χουφτα μας και
ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο πάχους περίπου 1/2 εκ και ένα ποτήρι κόβουμε τα πιτσάκια μας.

Απλώνουμε τα πιτσάκια σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος απο πάνω βάζουμε σάλτσα τυρί τριμμένο

ελιά , λουκάνικο, πιπερια, ρίγανη και προθερμαίνουμε στους 180ο C στον αέρα.


Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Καλή Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ με τριμμένο μήλο και σοκολάτα…τόσο ζουμερό που λιώνει στο στόμα
Επόμενο άρθροΥπέροχο υγρό Κέικ με Φρούτα