Μίνι πιτσάκια

Σπιτικά Μίνι πιτσάκια για την μπυρα, την παραλία , το γραφέιο και τα παιδικά πάρτυ. Η Ζύμη τους γίνεται απίστευτη δοκιμάστε την

Συστατικά

για την ζύμη

2 (1/2) φλιτζάνι αλεύρι,
1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαία μαγιά,
(1/2)κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ,
(1/2)φλιτζάνι χλιαρό νερό,
(1/4)φλιτζάνι φυτικό λάδι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης προσθέστε το αλεύρι, τη στιγμιαία μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και ανακατέψτε στη συνέχεια
Με το καθαρό σας χέρι τώρα ρίξτε σιγά σιγά το νερό ανακατέψτε ρίξτε ξανά μέχρι να φτάσετε σε μια υφή όπου η ζύμη σχηματίζει ένα κύκλο
τότε ζυμώστε την για 5 λεπτά αν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης προσθέστε λίγο αλεύρι (αν χρειάζεται) τότε ζυμώστε αν μέχρι να πάρετε μια
ελαστική όταν χτυπάτε τη ζύμη ελαφρώς να αναπηδήσει πίσω αυτό σημαίνει ότι η ζύμη είναι ok τότε σκεπάστε το και αφήστε το να φουσκώσει
για 30min – 60 min βάλτε το σε ένα ζεστό μέρος

TOPPINGS
Σάλτσα πίτσας που αγοράσατε από το κατάστημα, μαύρες και πράσινες ελιές σε φέτες, πιπεριά σε φέτες, τυρί μοτσαρέλα και τυρί τσένταρ.
Ψήστε στους 180c στον αέρα/αέριο για 15-20min μέχρι να λιώσει το τυρί

ΠΗΓΗ: Rhea Montemayor Dupalco

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Συστατικά ζύμης:

Ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα
Ένα φλιτζάνι ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Ενάμισι κουταλιά της σούπας στιγμιαία μαγιά
Μόνο ένα τέταρτο φλιτζάνι φυτικού ελαίου
6 φλιτζάνια αλεύρι
Κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Συστατικά σάλτσας:
4-5 κσ Φυτικό λάδι
Ένα κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες σε κυβάκια
Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας καλή πελτέ ντοματας
Ένα τέταρτο του κουταλιού του γλυκού κύμινο
Ένα μικρό κουτάλι ρίγανης

Προστέθηκε στην πίτσα:
Τυρί μοτσαρέλας ή kashkaval
μαύρη ελιά
Λουκάνικο
Πιπεριά

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το γάλα, νερό, ζάχαρη, μαγιά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το λάδι χτυπάμε λίγο και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά
και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια συνοχή ζύμης οπότε ζυμώνουμε
με το χερι μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και λεία ζύμη.

Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε το ζυμάρι μας μέσα το λαδώνουμε και αυτό και το
σκεπάζουμε με μία μεμβράνη να ξεκουραστεί για 45 λεπτά

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, με το
σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε και αφήνουμε
να βράσουν.
Στην συνέχεια βάζουμε μεσα ένα μπλεντερ χειρός και τα χτυπάμε όλα μαζί λιώσουν.


Προσθέτουμε τον πελτέ ντοματας αλάτι και ανακατευουμε με μία ξύλινη κουτάλα να δέσει η σάλτα. Ρίχνουμε το κύμινο , ριγανη σβήνουμε και αφήνουμε να πήξη η σάλτσα

Η ζύμη έχει φουσκώσει την ζυμώνουμε λίγο και κόβουμε κομμάτια όσο η χουφτα μας και
ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο πάχους περίπου 1/2 εκ και ένα ποτήρι κόβουμε τα πιτσάκια μας.

Απλώνουμε τα πιτσάκια σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος απο πάνω βάζουμε σάλτσα τυρί τριμμένο

ελιά , λουκάνικο, πιπερια, ρίγανη και προθερμαίνουμε στους 180ο C στον αέρα.


Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΝτολμαδάκια με πατάτες και μία γέμιση όνειρο
Επόμενο άρθροΠαπουτσάκια χωρίς μπεσαμέλ