Μίνι Στρουντελ με τυρί

Υλικά

Ζύμη:
• περίπου 400 γρ αλεύρι
• 200 ml γάλα
• 2 κρόκοι
• 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη βανίλια
• 40 γρ βούτυρο λιωμένο
• 10 g μαγιά ξερή ή 20 g φρέσκια μαγιά
• 50 γρ ζάχαρη
• μια πρέζα αλάτι

Γέμιση τυριού:
• 300 γρ γλυκό τυρί μυζήθρα ή ανθότυρο
• 50 γρ σταφίδες
• 1 κρόκο
• 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
• 2 φακελάκια ζάχαρη βανίλια

Επικάλυψη:
• 1 αυγό

Πώς να ετοιμάσετε μίνι στρούντελ τυριών:

Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε δύο κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα.
Σε 200 ml χλιαρό γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη βανίλιας και τη μαγιά.
Αφήνουμε στην άκρη για περίπου δέκα λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέστε το μείγμα της ενεργοποιημένης μαγιάς μαζί με το αλεύρι.
Προσθέτουμε τους κρόκους, το λιωμένο και κρύο βούτυρο, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά και μετά ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, αρκετά ελαστική.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μια ώρα.

Για τη γέμιση ανακατεύουμε το τυρί με τον κρόκο του αυγού.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και τις σταφίδες μουλιασμένες στο γάλα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 5 χιλιοστών.
Κόψτε τετράγωνα διαστάσεων 12 x 12 cm.
Σε κάθε τετράγωνο βάζετε μια κουταλιά της σούπας γέμιση τυριού.
Τυλίγουμε κάθε τετράγωνο και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Αλείφουμε με αυγό από πάνω και τα αφήνουμε στο ταψί για 20 λεπτά.
Μετά από αυτό το διάστημα, ψήστε τα μίνι στρούντελ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 30 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο. Πασπαλίζουμε με αχνη και σερβίρουμε

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με ξινολάχανο…τραγανοί απ έξω μαλακοί μέσα
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια, κρέμα γάλακτος και τυρί φούρνου