Μίνι Τιροπιτάκια ρολά (Greek & English)

Συστατικά:

4 φλιτζάνια απλό αλεύρι περίπου
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 χτυπημένο αυγό
1 κσ ξηρή μαγιά
1/2 κγ αλάτι
Γέμιση:
3 φλιτζάνια τριμμένη φέτα
1 κσ Λάδι
1/3 κουταλάκι πιπερι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή βασιλικό
2 κρόκους αυγού χτυπημένοι για να Βουρτσίσετε.

Κατευθύνσεις:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα
Στρώστε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ με αλάτι και μαγιά και ανακατεύουμε.
Ρίξτε το αυγό το λάδι και το ζεστό γάλα και αρχίστε να ανακατεύετε και να ζυμώσετε μέχρι να είναι μαλακό και μη κολλώδες.
Αφήστε τη ζύμη να καθίσει για περίπου 1 έως 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Κόψτε τη ζύμη σε 6 στρογγυλές μπάλες.
Ανοίξτε κάθε μπάλα σε 30 έως 40 εκ κύκλους.
Κόψτε κάθε κύκλο σε 8 τρίγωνα.
Ανακατέψτε τα συστατικά για το γέμιση.
Τοποθετήστε ένα κουτάλι γεμίσματος στο μεγαλύτερο άκρο του τριγώνου και τυλίξτε τη ζύμη για να δώσετε ένα σχήμα κρουασάν.
Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα τρίγωνα μέχρι να ολοκληρωθεί η ζύμη.
Τοποθετήστε τα τυροπιτάκια στο ταψί.
Αλείψτε με το μείγμα αυγών και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσά.
Στη συνέχεια, είναι έτοιμα να τα απολαύσετε

Καλή Απόλαυση

Greek Cheese Mini breads rolls…

Tiropitakia
These wonderful appetisers are light & flaky filled with feta cheese.💛
I added afew extra guide photos in the comments below..👇

Ingredients:
4 cups plain flour or so
1 cup warm milk
1 cup sunflower (veg oil)
1 beaten egg
1 Tbs dry yeast
1/2 tsp salt

Filling:
3 cups crumbled feta
1 Tablespoon oil
1/3 tsp white pepper
1 teaspoon oregano or basil
2 egg yolk beaten for brushing pita.

Directions:

Preheat oven at 170 fan ..375F
Line a flat pan with a baking sheet.
Sift the flour and place it in a bowl with yeast salt and mix.
Pour in the oil egg & warm milk and begin to mix and knead until the dough is soft & not sticky.
Let the dough sit for about 1 to 2 hours until it doubles in size.
Cut the dough into 6 round balls.
Roll each ball into 12 to 15 inch circles.
Cut each circle into 8 triangles.
Mix the ingredients for the filling.
Place a tsp of filling at the bigger end of the triangle and roll the pastry to give a croissant shape.
Repeat the rest of the triangles until all dough is finished.
Place the bourekakia on the lined pan.
Apply egg wash and bake for 20min or so until golden in colour.
Then they are ready to enjoy.😋
Great for freezing for another time as well..

Credit to Mary Virgara

Προηγούμενο άρθροKορμός με ταχίνι και τριμμένη καρύδα
Επόμενο άρθροΠορτοκάλι μαρμελάδα