Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι νο 6 ή 10 ή ταλιατέλες
500γρ. κιμά
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ κόκκινης πιπεριάς
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 καρότο σε κυβάκια
½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο μπρούσκο
400γρ. ντομάτα τριμμένη
1/3 φλυτζ.ελαιόλαδο
λίγη πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
50γρ. κουκουνάρι
1/3 φλυτζ. τσαγιού ηλιέλαιο καυτό για τα μακαρόνια

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε ελάχιστο από το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κουκουνάρια με το μπείκον. Τα αδείαζεται σε ένα πιάτο. Με το υπόλοιπο ελαόλαδο σωτάρετε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, τους πελτέδες και το σκόρδο. μαζί με τον κιμά. Τον ροδίζετε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να καβουρδίζεται.Προσθέτετε το καρότο, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε τη ντομάτα, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 35 λεπτά.

Στο μεταξύ έχετε βράσει το σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του. Το σουρώνετε και το περιχύνετε με το καυτό ηλιέλαιο.Σερβίρετε το σπαγγέτι, περιχύνετε με μπόλικη σάλτσα κιμά. Συνοδεύετε με τριμμένη παρμεζάνα ή όποιο τυρί σας αρέσει.

Lina ArvanitidouH Κουζινα Της Λιτσας.

Προηγούμενο άρθροΤα 20 tips για τα τέλεια μελομακάρονα της Dinas Nikolaou
Επόμενο άρθροΜελομακάρονα με Μπύρα