Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας με γαρίδες

Υλικά

1 Πακέτο γαρίδα ψιλή καταψυγμένη
1 πακέτο μακαρόνια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 νεροπότηρο ντομάτα κονκασέ
1½ νεροπότηρο χυμό ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
200 γρ τριμμένη φέτα

Εκτέλεση

Περνάμε τις γάριδες 2-3 λεπτα από το τηγάνι να πάρουν λιγο χρώμα και τις αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε, σε μέτρια φωτιά, το τριμμένο κρεμμύδι μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο ταυτοχρόνως. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και, προαιρετικά, και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λ επιπλέον.
Ρίχνετε  την ντομάτα κονκασέ και το χυμό ντομάτας μαζί με τη ζάχαρη.

Αλατίζετε και ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μαγειρεύετε για περίπου ½ ώρα σε μέτρια φωτιά ή μέχρι η σάλτσα σας να μελώσει, χωρίς όμως να πήξει πάρα πολύ.
Ρίχνετε μέσα τις γαρίδες και τις βράζετε για 2-3 λ ανάλογα με το μέγεθός τους και προσθέτετε το βασιλικό.

 

 

 

 

 

 

Τις μικρές γαρίδες τις βράζετε για 2 λ και τις μεγάλες για 3 λ. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.

Για τα μακαρόνια: Παράλληλα με τη σάλτσα βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό, μαζί με 1 κ.σ. χοντρό αλάτι και μόλις κοχλάσει βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Μεταφέρετε σε μεγάλη πιατέλα τα μακαρόνια τρίψτε τυρί φέτα και από πάνω τοποθετείτε τις γαρίδες περιχυμένες με την σάλτσα.

Σημείωση: Εάν αφαιρέσετε την φέτα το πιάτο είναι νηστίσιμο

Μακαρόνια με σάλτσα Γαρίδες

 

Καλή σας όρεξη!

 

Προηγούμενο άρθροΦασολάδα Λεμονάτη της Νησιώτισσας
Επόμενο άρθροΑφράτα ψωμάκια με πουρέ πατάτας