Μακαρόνια φούρνου

Υλικά

400 g αλεύρι
1/2 κσ αλάτι
2-3 κσ λάδι
1 ποτηρι νερό (το ρυθμίζουμε λιγο και αναλογα με την ζύμη)
Βούτυρο

Γέμιση
1/2 κιλά μαγειρεμένα μακαρόνια 300 γρ. (πένες ή βιδες)
Ζαμπόν σε φέτες 300 γρ. (κομμένο σε λωρίδες)
250γρ ανθότυρο
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 ποτηρι του κρασιου λάδι
1/2 φακελ μπεικιν.
1 κγ μείγμα μπαχαρικών (προαιρετικά) για πιο εντονη γευση

Εκτέλεση

Μέσα στο αλεύρι ρίχνουμε μισή κουταλιά της σούπας αλάτι, λάδι, νερό.
Ζυγώνουμε με το χερι μέσα στο μπολ και μετα στο αλευρωμένο πάγκο μέχρι να πάρουμε μια
μαλακή ζύμη και λεία ζύμη που δεν κολλάει.
Πλάθουμε την ζύμη σε ρολό και την χωρίζουμε σε 4 μπάλες, αλευρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστούν σκεπασμένες.

Ρίχνουμε τα βρασμένα μακαρόνια αλ τεντε σε ένα μπολ
Χτυπάμε 3 αυγά καλα
Προσθέτουμε μέσα στο μπολ με τα μακαρόνια το ζαμπόν, το τυρί και τα αυγά,
το μπεικιν, αλάτι,το μπαχαρικο και το λαδι ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Ανοίγουμε τα φύλλα σε μέγεθος πιάτου. Στοιβάζουμε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο αφου πρώτα τα βουτυρώσουμε ενδιάμεσα καλα εκτός πάνω απο τελευταίο
Λαδώνουμε το ταψί μας ή το πυρεξ μας
Ανοίγουμε φύλλο στο μέγεθος του ταψιού να καλύπτονται και οι πλευρές του


Αδειάζουμε μέσα το μείγμα των μακαρονιών και φτιάχνουμε γύρω γύρω ένα κοθρο.


Ανοίγουμε το 4ο φύλλο και το χαράζουμε με το μαχαίρι και το βάζουμε από πάνω σαν δίχτυ


Αλειφουμε απο πάνω μένα χτυπημένο αυτό με λίγο λάδι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει
ωραίο χρώμα

 

Καλή Επιτυχία

Μακαρόνια φούρνου σε βάση φύλου

Εγγραφείτε στο κανάλι της συνταγής εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια με το ιδιαίτερο τύλιγμα
Επόμενο άρθροΠως θα φτιαξετε το πιο μαλακό αρνί στην κατσαρόλα