Μακαρόνια Φούρνου

Υλικά

ζυμαρικά – 1 πακέτο (400 γρ.)
αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
λάδι – 2 κουταλιές της σούπας.
νερό – 2 λίτρα
τυρί – 200 γρ
βούτυρο – 30 γρ

Γέμιση
αυγά – 4 τεμ.
ζάχαρη – 1 κουπα.
βανίλια – 1 σκόνη
φρέσκο ​​γάλα – 1 λίτρο

Εκτέλεση

Ρίξτε το νερό στο τηγάνι, προσθέστε αλάτι και λάδι και βράστε. Ρίξτε τα ζυμαρικά σε βραστό νερό και μαγειρέψτε για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα τοποθετούμε σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο σε φέτες και το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε πολύ καλά.
Για τη γέμιση σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τη ζάχαρη και τη βανίλια, ανακατέψτε.

Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο ή μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Ρίξτε το μείγμα πάνω στα ζυμαρικά και ανακατέψτε απαλά και προσεκτικά.
Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμών και ψήνουμε μέχρι να πάρουμε μια ορεκτική χρυσοκάστανη κρούστα.
Αφήνουμε τα ζυμαρικά να κρυώσουν εντελώς, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
Αυτή είναι η αγαπημένη μας κλασική συνταγή για ψημένα ζυμαρικά.

Καλή Υγεία να έχετε

Προηγούμενο άρθροIνδικό με οτι λαχανικά έχετε στο σπίτι(ή και με κοτόπουλο -γαρίδες)
Επόμενο άρθροΜπαστουνάκια Πατάτας…Τραγανά εξωτερικά και πολύ απαλά εσωτερικά