Μακαρόνι Χοντρό με μοσχάρι

Υλικά:

(για 4-5 μερίδες περίπου)
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας νουά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό ντομάτες
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 κόκκοι μπαχάρι
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου σε μικρές φετούλες, χαράζουμε το κρέας σε διάφορα σημεία και τις βάζουμε στα ανοίγματα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αλευρώνουμε με την μισή κουταλιά αλεύρι.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για 4 με 5 λεπτά.
Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 με 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
Τρίβουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε μέσα κι αυτές μαζί με την μια κουταλιά ζάχαρη, την κανέλα, τα μπαχάρια και τα δυο φλιτζάνια νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 2 ώρες.
Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε φετούλες προσεκτικά.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο τους.
Όταν είναι έτοιμα και αφού τα στραγγίσουμε, τα ανακατεύουμε με την σάλτσα από το κρέας.
Σερβίρουμε το κρέας με τα μακαρόνια

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚαρυδόπιτα
Επόμενο άρθροΣουφλέ Σοκολάτας