Μακαρον

Η συνταγή είναι κατάλληλη για αρχάριους. Πρώτη φορά τα φτιάχνω μόνος μου αλλά για να μην ρισκάρω και να μην τα πάρω αντικατέστησα τα αμύγδαλα με μπισκότα. Μόλις δοκιμάσετε, θα ξεχάσετε τα αμύγδαλα.

Προϊόντα για περίπου 10 τεμ. :

2 ασπραδια – 70 g σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ ζάχαρη άχνη
50 γρ ζάχαρη
60 γρ μπισκότα / συνηθισμένα /

Για κόλληση:
200 γρ σοκολάτα / μαύρη, σοκολάτα μαγειρικής, σοκολάτα κουβερτούρα /
200 ml κρέμα ζαχαροπλαστικής

Παρασκευή:

Σημαντικοί κανόνες:
Τα ασπράδια των αυγών πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και είναι καλύτερο να ξεχωρίσετε τα ασπράδια από τους κρόκους 24 ώρες πριν. Δεν ακολούθησα αυτόν τον κανόνα, αλλά τα αυγά ήταν σε θερμοκρασία δωματίου.
Τα μπισκότα πρέπει να είναι πολύ καλά αλεσμένα, σαν άμμος και κοσκινισμένα.
Η άχνη ζάχαρη πρέπει να αγοράζεται και να κοσκινίζεται καλά.
Χρησιμοποιήστε λεπτή ζάχαρη, όχι χονδρούς κρυστάλλους.

Αφού ετοιμάσετε τα προϊόντα:
Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη και τα μπισκότα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια, αλλά όχι πολύ. Όταν αφαιρείτε τους αναδευτήρες του μίξερ, έχετε μαλακές άκρες. Αρχίζεις να προσθέτεις ζάχαρη. Προσθέστε το 2 φορές. Δεν χρειάζεται πολύ χτυπημα, 3 λεπτά μεταξύ κάθε προσθήκης.

Αρχίζετε να προσθέτετε το μείγμα της ζάχαρης άχνη και των μπισκότων. Το προσθέτουμε 3 φορές ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Με περιστρεφόμενες κινήσεις σε κύκλο και απ το κάτω μέρος. Μετά την τελευταία προσθήκη, όταν το μείγμα είναι ήδη ομοιογενές, ελέγξτε αν είναι αρκετά ρευστό, σηκώστε τη σπάτουλα προς τα πάνω. Θα πρέπει να κυλάει
σταδιακά και να χυθεί το μείγμα που πέφτει. Αν δεν είναι έτοιμο, κάντε άλλα δύο,
τρία γυρίσμα με τη σπάτουλα και ελέγξτε ξανά. Προσέξτε να μην ανακατεύετε υπερβολικά. Μεταφέρετε το έτοιμο μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Στο ταψί του φούρνου, στρωμένο με χαρτί ψησίματος, φτιάξτε τους κύκλους. Στη συνέχεια,
χτυπήστε το δίσκο τουλάχιστον 10 φορές στον πάγκο για να αφήσετε τον αέρα να βγει. Αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου 30-40 λεπτά Ελέγξτε αν είναι στεγνά αγγίζοντας το ένα με το δάχτυλό σας. Εάν κολλήσει στο δάχτυλό σας, τότε πρέπει ακόμα να μείνουν κι άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς με αερα για περίπου 13 λεπτά.

Δημιουργούμε μπεν μαρί βάζοντας ένα μπολ σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά.
Κόβουμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε στο μπολ.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ σχεδόν μέχρι να λιώσει αλλά όχι να καεί.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί. (Δεν τη χτυπάμε πολύ ώρα για να μην κόψει. Όταν έχει πάρει την υφή γιαουρτιού τότε είναι έτοιμη.)
Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μπολ με τη σαντιγί και ανακατεύουμε γρήγορα, αλλά με απαλές κινήσεις για να μην πέσει ο όγκος της, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα μπισκότα και τα κολλάμε.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣιτάρι βρασμένο
Επόμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο με Κανταΐφι…θα σας τρέχουν τα σάλια