Μακεδονίτικη κολοκυθόπιτα

ΥΛΙΚΑ

  • 1kg πράσινα τρυφερά κολοκυθάκια
  • 500 γρ. φύλλο για πίτες
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα γλυκό τραχανά
  • 250 γρ. τυρί φέτα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι άνηθο (προαιρετικό)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη του κρεμμυδιού και τα βάζουμε σε τρυπητό για τουλάχιστον 1 ώρα να στραγγίξουν το νερό τους. Τα στύβουμε και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τον τραχανά, τα αυγά, τη φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια, τον άνηθο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα και αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε λίγο παραπάνω από τα μισά φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα προς ένα. Αδειάζουμε μέσα τα κολοκυθάκια και στρώνουμε το μίγμα. Γυρίζουμε από πάνω τα φύλλα που περισσεύουν λαδώνοντάς τα. Στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας τα επίσης ένα – ένα.

Κόβουμε αυτά που περισσεύουν έξω από τα ταψί. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, χωρίς να φτάσουμε μέχρι τον πάτο του ταψιού. Ρίχνουμε από πάνω όσο λάδι περίσσεψε και ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα και 45 λεπτά περίπου.

ΠΗΓΗ: topoikaitropoi.gr

Προηγούμενο άρθροΑραβικό Κέικ (Kodrit kadir)…είναι μαγικό
Επόμενο άρθροΓιατί το Γλυκό του Κουταλιού βοηθάει να χάσουμε κιλά;