Ζαμπονοτυροπιτάκια

Υλικά

Ζύμη

1 κιλό αλεύρι λευκό τύπου 400
1/2 λίτρο γάλα
200 ml ζεστό νερό
1 κύβο φρέσκια μαγιά
1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι λάδι

Γεμιση 1
250 γρ μαργαρίνη
2 κρόκοι αυγού

Γεμιση 2
200 γρ τυρί τριμμένο
1 γεμάτη μεγάλη κουταλιά κρέμα γάλακτος

Γεμιση 3
300 γρ ζαμπόν και μπεικον

Επικάλλυψη
2 ασπράδια αυγών
σουσάμι για πασπάλισμα

Παρασκευή

Ανακατεύουμε ένα κύβο φρέσκιας μαγιάς σε χλιαρό νερό, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι και αφήνουμε να ζεσταθεί για να προσθέσουμε τη μαγιά.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα σουρωτήρι. Όταν μπει η μαγιά, την ανακατεύουμε με το γάλα.
Ετοιμάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τη μαγιά με το γάλα και το νερό στο αλεύρι και προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι.
Ζυμώνουμε μια λεία μαλακή ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ ζυμώματος και τη σκεπάζουμε με ένα στεγνό και καθαρό πανί. Αφήνουμε ζεστό να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Όσο φουσκώνει η ζύμη, ετοιμάζουμε τις γεμίσεις.
Γέμιση 1 – Χτυπάμε τη μαργαρίνη με 2 κρόκους αυγών μέχρι να αφρατέψουν.
Γεμιση 2 – Θρυμματίζουμε το τυρί και το συνδυάζουμε καλά με την κρέμα.
Γέμιση 3 – Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το μπεικον και ανακατεύουμε.
Όταν η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο, την ανακινούμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, την ανακατεύουμε και τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. Χωρίστε το ένα μέρος σε ένα παραλληλόγραμμο πάχους 0,5 cm.

Στη συνέχεια επικαλύπτουμε το παραλληλόγραμμο που έχουμε με την μισή Γεμιση 1 και απλώνουμε πάνω του την μιση Γέμιση 2 και την μιση Γεμιση 3.
Κάντε ένα Ορθογώνιο ρολό. Τυλίξτε σφιχτά για να πάρετε το σχήμα πιο λεπτόυ παραλληλογράμμου.
Κόψτε σε ορθογώνια χωριστά ρολά κομμένα σε τρίγωνα.
Τοποθετήστε τα τρίγωνα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και αλείψτε τα με χτυπημένα ασπράδια. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C και ψήνουμε τη ζύμη για περίπου 20-25 λεπτά. Ενώ ψήνουμε το πρώτο ταψί από το πρώτο ρολό, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο μέρος της ζύμης.

Σερβίρισμα
Τα σερβίρετε ζεστά με την προσθήκη γιαουρτιού ή κάποιου άλλου γαλακτοκομικού της επιλογής σας!!!

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο στο τηγάνι Λεμονάτο
Επόμενο άρθροΤο ακαταμάχητο, τραγανό και νόστιμο μπουρέκι…είναι έτοιμο στη στιγμή.