Μαλακά λουκανικοπιτάκια.

Υλικά

150 ml χλιαρό νερό,
150 ml χλιαρό γάλα,
7 g ξερή μαγιά,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλεύρι 600-650 γρ.
50 ml λάδι,
50 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
2 αυγά
1 κουτ. αλάτι
15-16 λουκανικάκια
1 χτυπημένο αυγό
σουσάμι ή ότι μας αρέσει για πασπάλισμα.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το νερό, γάλα, ξερή μαγιά, ζάχαρη και 100 γρ αλεύρι. Αυτό το μείγμα μένει για 10-15 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετά προσθέστε το λάδι, μαλακό βούτυρο και 2 αυγά και 1 κουτ. αλάτι. Σε αυτό το μείγμα προστίθεται σταδιακά το αλεύρι για να πάρετε μια μαλακή ζύμη, το υπόλοιπο αλεύρι. Αφληνουμε να ξεκουραστεί σε μια ώρα, χωρίζεται σε 16 μικρά μπαλάκια και σχηματίζει μικρά ρολά με λουκάνικο στη μέση.


Περιμένετε 10 λεπτά, αλείφετε με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζετε με σουσάμι.
Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, αφού ζεστάνουμε τον φούρνο ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜια μπουκιά από τα Σουρωτά Λέσβου με πραλίνα αρκεί για να σας ξετρελάνει!
Επόμενο άρθροΓρήγορο κέικ μήλου