Μαλακά Μπισκότα σοκολάτας

Υλικά

115 γρ αλεύρι
75 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
60 γρ μαύρη σοκολάτα
55 ml σπορέλαιο (ηλίανθος, φυστίκι)
28 g Πικρή σκόνη κακάο
2 αυγά μέτρια
Μισό φακελάκι Βανιλίνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (4 γρ.)
1 πρέζα Αλάτι
Ζάχαρη σε σκόνη και κοκκοποιημένη ζάχαρη (για επικάλυψη)

Προετοιμασία μπισκότων σοκολάτας

Για την ζύμη
Πρώτα, λιώστε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρι ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Τοποθετήστε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε επίσης το λάδι, το κακάο, τη λιωμένη μαύρη σοκολάτα, μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε τα πάντα με ένα σύρμα χειρός, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Η ζύμη για τα πολύ μαλακά μπισκότα σοκολάτας είναι έτοιμη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να σκληρύνει.

Πώς να φτιάξετε μπισκότα με σοκολάτα
Ενεργοποιήστε τον φούρνο στους 175 ° C
Αφού περάσει ο χρόνος, ετοιμάστε δύο μπολ ένα με την ζάχαρη και το άλλο με την ζάχαρη άχνη. Πάρτε πίσω τη ζύμη από το ψυγέιο και πάρτε μισή κουταλιά της σούπας. Δημιουργήστε μια μπάλα στο μέγεθος ενός καρυδιού, περιστρέφοντάς την ανάμεσα στις παλάμες των χεριών σας και περάστε την πρώτα στην ζάχαρη,

και στη συνέχεια σε άφθονη ζάχαρη άχνη. Σταδιακά τοποθετήστε τις μπάλες σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, σε αρκετή απόσταση, μέχρι να τελειώσει η ζύμη.


Ψήνετε τα μπισκότα σοκολάτας στον προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C για 10-12 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα θα είναι πολύ μαλακά, περιμένετε 10 λεπτά να κρυώσουν πριν τα δαγκώσετε.

Τα μπισκότα σοκολάτας είναι μαλακά εσωτερικά, αυτό είναι το χαρακτηριστικό τους!
Όταν δαγκώσετε την πρώτη μπουκιά, θα καταλάβετε γιατί μου αρέσουν τόσο πολύ!
Έχετε δει πόσο γρήγορα και εύκολα είναι;

Επίσης τέλειο να το κάνετε με τα παιδιά σας.

Προηγούμενο άρθροTo αυθεντικό CheeseCake
Επόμενο άρθροΦλογέρες Μπακλαβά με κρέμα