Μαλακά τυροκούλουρα με σουσάμι

Υλικά

100 ml ζεστό γάλα
100 ml ζεστό νερό
100 ml ηλιέλαιο
2 αυγά (χωρισμενα ασρπαδια-κρόκοι)
90 γραμμάρια γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
10 g ξηρή μαγιά
80 g βούτυρο
520 g λευκού αλευριού

Γέμιση

200 γρ φέτα
4-5 κλαδιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
κόκκινες νιφάδες πιπεριού

Εκτέλεση

Σε ενα μπολ ρίχνουμε ρο γάλα, λαδι, νερό, γιαούρτι, ζάχαρη, μαγια και ανακατεύουμε να διαλυθούν όλα μαζί.
Προσθέτουμε 2 κρόκους αυγών και το μισό αλεύρι, αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια υφή ζύμης.
Τότε προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι.
Μόλις σχηματιστεί μια συμπαγής ζύμη ρίχνουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Στο τέλος θα πρέπει να έχουμε μία λεία και μαλακή ζύμη και να μην κολλάει.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Μετα αφού εχει διπλασιαστεί την βγάζουμε στο πάγκο μας ζυμώνουμε λίγο και την χωρίζουμε σε μπαλάκια
μέγεθος μανταρινιού.

Για την Γέμιση

Αναμιγνύουμε την φέτα με τον μαϊντανό καλά και ρίχνουμε και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
Παίρνουμε μία μία τις μπάλες και τις ανοίγουμε τα δάχτυλά μας σε μέγεθος πιατάκι του καφέ, βάζουμε 1 κσ γέμιση την κλείνουμε σφιχτά διπλώνοντας στην μέση και δίνοντας το σχήμα.
Παίρνουμε ένα ενα τα τυροκούλουρα τα βουτάμε μέσα στα ασπράδια των 2 αυγών, μετά στο σουσάμι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε για 15 λεπτά.

Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 15-20 λεπτά…

Ετοιμαααααααααααα

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΤο Γαλακτομπούρεκο μιας Μυτιληνιάς (Ραλλούς)
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα χωρίς Φύλλο…αφήστε τις δύσκολες συνταγές στην άκρη