Κέικ Μήλου με βανίλια και καρύδια

Υλικά

125 γρ βούτυρο μαλακό
4 αυγα
1.1/2 κούπα αλεύρι γ ο χ
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σταφίδες
3 κουταλιές σουπας κονιάκ
1/2 κούπα γάλα
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
1 μήλο κομμένο σε κύβους
Μπόλικα καρύδια μισά
Βανίλια υποβρύχιο

Εκτέλεση

Χτύπησα το βούτυρο με την ζάχαρη, μετά πρόσθεσα τα αυγα ένα-ένα , ποτό, γάλα χτυπώντας.
Ανακάτεψα στο αλεύρι την κανέλα, γαρίφαλο, μπέικιν σταφίδες κρατώντας λίγες για επάνω .
Το προσθέτω λίγο- λίγο ανακατεύοντας . Στο τέλος τους κύβους μήλου .
Το έβαλα σε μακρόστενη βουτυρωμένη φόρμα και το έψησα στους 170 β, για 45-55 λεπτά .
Όταν κρύωσε έλιωσα σε μπαιν- μαρί 1/2-3/4 κούπας βανίλια υποβρύχιο το έριξα στο κιεικ και έβαλα μπόλικα μισά καρύδια και λίγες σταφίδες που κράτησα .
Δοκιμάστε το θα σας αρέσει!

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ:  Effie’s Loved Recipes

Προηγούμενο άρθροΤι κάνεις όταν βρίσκεις ένα κολοκύθι στο ψυγείο; Μπριάμ φυσικά!
Επόμενο άρθροBύσινο ή Kεράσι γλυκό…το γλυκό των γιαγιάδων μας