Μαλακές τυρόπιτες

Υλικά Ζύμης:

Αλεύρι – 400 – 450 γρ.(Ανάλογα την ποιότητα)
Ανθρακούχο νερό – 300 ml.
Αλάτι – 5 γρ.(1 κουταλάκι του γλυκού).

Γέμιση:
Φρέσκο ​​τυρί φετα – 1 κιλό.
Αυγά – 2
Αλάτι – για γεύση
Λάδι – 300 ml (100 ml λαδώνουμε τα φύλλα, 200 να τηγανίσουμε στο τηγάνι) Στο τηγάνι τηγάνισα 5 πίτες, στο φούρνο έψησα
4 πίτες πάνω από τις ψημένες έναν κρόκο αυγού με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό).

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό το αλάτι, το αλέυρι και ανακατεύουμε να διαλυθεί και το αλεύρι και αρχίζουμε και αναμειγνύουμε με το χέρι έως ότου πάρουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, την αλείφουμε με λάδι σκεπάζουμε με μεμβράνη
και μία πετσέτα και την αφήνουμε για 20 λεπτά
Μετά αλευρώνουμε τον πάγκο μας βγάζουμε τη ζύμη την κάνουμε σαν ρολό και την κόβουμε σε εννιά κομμάτια τα οποία θα κάνουμε μπαλάκι και τα σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένα για 10 λεπτά

Παίρνουμε ένα-ένα από τα μπαλακια τα ανοίγουμε σε πιτάκια περίπου διαμέτρου ενός πιάτου τα βάζουμε σε ένα πιάτο αφού πρώτα βέβαια τα λαδώσουμε ενδιάμεσα πολύ καλά παίρνουμε.
Παιρνουμε ένα ένα πιτάκι και αρχίζουμε και το τραβάμε με το χέρι έως ότου φτιάξουμε ένα παραλληλόγραμμο στο μέγεθος ενός ταψιού
Κόβουμε το παραλληλόγραμμο με δύο χαρακιες όπως βλέπετε στη φωτογραφία και διπλώνουμε όπως βλέπετε στις εικόνες και ενδιάμεσα γεμίζουμε με τυρί

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για όλα τα υπόλοιπα ζυμαράκια.
Στο τέλος βάζουμε τα ζυμαράκια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και έχουμε αλείψει με λάδι και τα αλείφουμε με ένα κρόκο
αυγού διαλλυμένο σε νερό και ψήνουμε σε Προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Εάν θέλουμε μπορούμε κάποια να τα ψήσουμε και κάποια να τα τηγανίσουμε στο τηγάνι

Kαλή επιτυχία και καλή όρεξη

 

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό κέικ με ινδοκάρυδο και γλάσο σοκολάτας….
Επόμενο άρθροΨωμί στη γάστρα!!!