Κέικ Πορτοκάλι με γλάσο λεμονιού

Σήμερα θέλω να μοιραστώ μια νόστιμη και πολύ εύκολη συνταγή.Το κέικ πορτοκάλι με γλάσο λεμονιού  δημιουργεί ένα αναζωογονητικό και ευωδιαστό γλυκό που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των αρωματικών γεύσεων. Μπορείτε να το απολαύσετε σαν επιδόρπιο με μια κούπα καφέ ή τσαγιού, ή ακόμη και σαν γλυκό πρωινού. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε μια φέτα φρέσκου πορτοκαλιού ή λεμονιού για να δώσετε μια ακόμη πιο φωτεινή νότα στη γεύση!

Εντυπωσιακά χαρακτηριστικά:

  • Αξεπέραστο άρωμα: Το ξύσμα και ο χυμός πορτοκαλιού, μαζί με το άρωμα λεμονιού από το γλάσο, δημιουργούν ένα μεθυστικό άρωμα που σας προκαλεί να δοκιμάσετε.
  • Πλούσια γεύση: Η ζουμερή υφή του κέικ συνδυάζεται ιδανικά με την γλυκιά πορτοκαλένια γεύση και την ξινή πινελιά του λεμονιού.
  • Εντυπωσιακή εμφάνιση: Το λευκό γλάσο λεμονιού πάνω στο χρυσαφένιο κέικ δημιουργεί μια ονειρική αντίθεση που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Συνοψίζοντας:

Αυτό το κέικ είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα γευστικό, δροσιστικό και αρωματικό κέικ. Η υφή, η γεύση και η εμφάνισή του θα σας ενθουσιάσουν!

Υλικά

1 πορτοκάλι,
3 τεμ. αυγά,
200 ml γάλα,
100 ml λάδι,
135 γρ ζάχαρη,
250 γρ αλεύρι,
8 γρ ζάχαρη βανίλιας,
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ,
μια πρέζα αλάτι

Γλασσο:
1 ασπράδι αυγού,
150 γρ ζάχαρη άχνη,
1 κουταλιά χυμό λεμονιού.

Παρασκευή:

Ψιλοκόβουμε το πορτοκάλι με τη φλούδα, το βάζουμε σε ένα μπολ και το χτυπάμε με το μπλέντερ.
Σε αυτή τη μάζα, προσθέστε όλα τα υλικά σύμφωνα με τη συνταγή και χτυπήστε με ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι.

Αδειάζουμε τη ζύμη σε φόρμα αλειμμένη με βουτυρο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά, στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 30-40 λεπτά. Όσο είναι ακόμα ζεστό το κέικ περιχύνετε με το γλάσο και πασπαλίζετε από πάνω φλούδα πορτοκαλιού.

Προετοιμασία γλάσου:
Χτυπάμε με ένα σύρμα το ασπραδι και προσθέτουμε σταδιακά την άχνη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει, να είναι σαν πηχτή κρέμα γάλακτος.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της Валентина Кузьмова

Προηγούμενο άρθροΤραγανά και γεμιστά Μπιφτέκια κοτόπουλου
Επόμενο άρθροΜπιφτέκι – Μια μεσογειακή πινελιά στο πιάτο σας!