Μαλακό Κέικ πουτιγκα Σοκολάτας

Υλικα

500 γραμμάρια αλεύρι
250 g γάλακτος (ελαφρώς ζεστό)
15 g φρέσκια μαγιά μπύρας (ή 6 g ξηρή μαγιά μπύρας)
1 αυγό
60 g ηλιέλαιο
100 γραμμάρια ζάχαρης

Για τη γέμιση σοκολάτας
1 φάκελος κρεμώδους παρασκευής πουτίγκας
1/2 λίτρο γάλα

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κούπα με το γάλα ρίχνουμε την μαγιά και ανακατεύουμε να λιωσει
Στο μπολ ενός μίξερ ριχνουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το γάλα με την μαγιά, αυγό και
χτυπάμε σε χαμηλή-μεσαια ταχύτητα για ένα 2-3 λεπτά και μόλις σχηματισεί η ζύμη προσθέτουμε
το λάδι σιγά σιγά ενω χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Αλευρώνουμε τον παγκο μας και βγάζουμε την ζύμη και την ζυμώνουμε και με τα χερια για 1-2 λεπτά
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 2 ώρες.
Μετα από 2 ώρες βάζουμε την ζύμη στο πάγκο

Για την γέμιση σοκολάτας
Ζεσταίνουμε το γάλα και μέσα αδειαζουμε 1 φάκελο πουτιγκα σοκολάτας Γιωτης.
Ανακατεύουμε μέχρι να πηξει η κρέμα

Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη
Βουτυρώνουμε ένα βαθύ ορθογώνιο ταψί 30χ35 εκ και απλώνουμε μεσα ως βάση το πρώτο
κομμάτι ζύμης να πιάσει όλη την βάση.


Αδειάζουμε απο πάνω κρέμα σοκολάτας και την απλώνουμε (κρατάμε λίγη για γαρνίρισμα από πάνω)


Ανοίγουμε με τα χερια έξω από το ταψί το δεύτερο μέρος την ζύμης στο μέγεθος του ταψιού και
σκεπάζουμε την στρώση σοκολάτας.


Βάζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μια σακούλα κόβουμε την ακρη και πιέζοντας κάνουμε σχέδια από πάνω.


Σκεπάστε το ταψί και αφήστε να φουσκώσει η ζύμη για μια ωρα

Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Αφαιρούμε από το φούρνο χαλαρώνουμε γυρω γυρω με ένα μαχαίρι και το βγάζουμε πάνω σε ένα δίσκο.

Ετοιμηηηηηηηηηηη

κεικ σοκολάτας

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι Λεμονάτο  
Επόμενο άρθροΦτιάξετε αυτήν την Πίτα βουτύρου για να ακούσετε τον ήχο του φύλλου