Μανιτάρια αλα Γκρεκ

Συστατικά:

250γρ μικρά μανιτάρια (Champignons),
1 καρότο σε κυβάκια,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
φρέσκο κόλιανδρο,
2 φύλλα δάφνης,
1 κουτί ντομάτας,
ρίγανη,
αλάτι και πιπέρι,
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο,
3 κουταλιές σούπας ξύδι κρασιού,
2 σκελίδες σκόρδο,
πάπρικα ,
2 κουταλιές σουπας ζάχαρης,
1 κουταλάκι κορν φλαουρ

Εκτέλεση

Πάρτε ένα μεσαίο τηγάνι και σοτάρετε με λίγο λάδι το κρεμμύδι μετά από λίγο ρίξτε και τα καρότα και τηγανίστε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τα μανιτάρια και τα φύλλα δάφνης και μαγειρεψτε για 3-4 λεπτά .
Προσθέστε τον κόλινδρο, αλάτι πιπέρι, και ρίγανι και ανακατέψτε καλά.

Στην συνέχεια ρίξτε την σάλτσα ντομάτας , λίγο ακόμη λάδι και το ξύδι και μαγειρεψτε να δέσει λίγο η σάλτσα. Προσθέστε την πάπρικα και λίγο αλάτι.
Μετά ρίξτε την ζάχαρη και το σκόρδο και αφήστε να μελώσει σκεπασμένο για 30 λεπτά σε μεσαία φωτιά. Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος ρίξτε το κορνφλουρ διαλυμένο σε μισή κούπα νερό και μαγειρευουμε για άλλα 15 λεπτά να παρουμε μια πηχτή σάλτσα.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: https://bit.ly/3xZv9I7

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα με τριμμένο φύλλο
Επόμενο άρθροΣπιτική Μερέντα…τρώγετε με το κουτάλι