ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
450 gr Μανιτάρια λευκά μικρά συσκευασμένα 
1 κούπα ντοματίνια, κομμένα στην μέση
3/4 της κούπας κρέμα γάλακτος
1/4 της κούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι 
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μία πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
3 κούπες σπανάκι
Λεμόνι σε λεπτές φέτες, για γαρνίρισμα
 
ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά, λειώνετε το βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματίσετε, 1 λεπτό. Προσθέστε μανιτάρια και ντομάτες και μαγειρέψτε μέχρι τα μανιτάρια να είναι τρυφερά και οι ντομάτες αρχίζουν να μαραζώνουν, 5 λεπτά.
Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και ρίχνετε αλατο, πιπέρι και μια πρέζα νιφάδων κόκκινου πιπεριού και στη συνέχεια αφήνετε να σιγοβράσει. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαραζώσει το σπανάκι, 5 λεπτά.
Γαρνίρετε με βασιλικό πριν το σερβίρετε.

Credit to

 

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια σουφλέ της Αργυρώς
Επόμενο άρθροΜουσταλευριά των παιδικών μας χρόνων…το γλυκάκι της νηστείας