Νόστιμα και τραγανά κολοκύθια!

Έχω την αίσθηση ότι μόνο εγώ δεν έχω τηγανίσει κολοκυθάκια αυτό το καλοκαίρι ακόμα!
Βρήκα τα πιο νόστιμα. Η γυναικα μου είναι Fan των τραγανών κολοκυθιών, αλλά sτα παιδιά μου άρεσαν περισσότερο

Δείτε πώς τα έφτιαξα:

4 κολοκύθια
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουρ (όχι σιμιγδάλι)
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό αλεύρι (είναι σημαντικό να έχουμε ίσες ποσότητες με το κορν φλαουρ)
για το τηγάνισμα λάδι, αλάτι

Εκτέλεση

Κόψτε τα κολοκύθια σε φέτες, αλατίστε και αφήστε το σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν.
Δεν τα βάζω αμέσως. Όταν στραγγίξουν ελαφρώς από το νερό, τα τυλίγω στο μείγμα αλευριού, τινάζω την περίσσεια αλευριού και τα τακτοποιώ σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένεο με χαρτί ψησίματος. Τα αφήνω για περίπου 5 λεπτά έως ότου το νερό απορροφά ελαφρά στο αλεύρι. Αυτό θα κάνει τα κολοκύθια πολύ τραγανά και δεν θα τους επιτρέψει
να απορροφήσουν πολύ το λάδι!

Τηγανίζουμε σε καλά θερμαινόμενο λάδι. Αρχικά, θερμαίνετε καλά και μετα μειώστε τη φωτια στους 4 εως 6 στο μάτι.
Το λάδι δεν γίνεται μαύρο από το υπερβολικό αλεύρι, τα κολοκύθια δεν πετάνε και γίνονται με μια τέλεια τραγανή κρούστα! Τα βγάζω σε χαρτί κουζίνας, αλλά δεν τα βάζω το ένα πάνω στο άλλο, ώστε να μην μαλακώσουν.
Γενικά αποφεύγω το τηγάνισμα στο σπίτι, αλλά τα κολοκυθάκια στο φούρνο δεν μας αρέσουν πολύ.

Καλή διασκέδαση και ελπίζω να σας αρέσει! ❤

Προηγούμενο άρθροΓαλατόπιτα
Επόμενο άρθροΣπέσιαλ μπισκοτογλυκό!!!